Hoe kan ik het beste omgaan met diepvries vlees & kip?

We geven je graag wat tips voor het bewaren en bereiden van bevroren vlees en kip. Zorg dat je de voedselveiligheid en kwaliteit van vlees en kip waarborgt.

  • Ontdooi het vlees of kip voor gebruik, bij voorkeur in een diep bord om lekkend vocht op te vangen, in de koelkast. Het langzame ontdooiproces voorkomt bacteriegroei en behoudt de kwaliteit. Zo bespaar je ook nog wat energie omdat de koelkast gratis voorzien wordt van kou door de bevroren producten.

  • Om het ontdooien te versnellen kun je het vlees of de kip in een bakje met koud water sneller laten ontdooien mits het product zo verpakt is dat er geen water bij het product kan komen.

  • Als je haast hebt, kun je de ontdooifunctie van de magnetron gebruiken. Zorg ervoor dat je het vlees meteen bereidt na het ontdooien om bacteriegroei te voorkomen.

  • Als het vlees of kip na de bereiding volledig gegaard is, kun je het eventueel opnieuw invriezen. Zorg ervoor dat het volledig is afgekoeld voordat je het invriest en dat het in een luchtdichte verpakking wordt bewaard.

Bekijk ook altijd de instructies op de verpakking van de producten. Houd je aan deze en bovenstaande richtlijnen om bevroren vlees en kip veilig te bewaren en bereiden.

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then