Kip Mango Avocado Salade
Bij De Diepvriesspecialist laten we zien hoe je met slimme diepvriesproducten een frisse en gezonde maaltijd maakt. Deze Kip–Mango–Avocado Salade combineert sappige kipreepjes, zoete mango en romige avocado met knapperige groenten en een frisse dressing. Alles grotendeels uit de vriezer, maar toch boordevol smaak en in een handomdraai op tafel. Perfect als lichte maaltijd, snelle lunch of kleurrijk bijgerecht op een zomerse dag!
Benodigdheden
Grote kom om de salade in te mengen
Mes en snijplank voor het snijden van groenten en kruiden
Kleine kom of beker + garde/lepeltje voor de dressing
Koekenpan of magnetron om de kipreepjes kort op te warmen
Saladebestek of lepel om te mengen en te serveren
Optioneel: serveerschaal of diepe borden voor een mooie presentatie
Ingrediënten (2 personen)
200 g gegaarde kipreepjes (uit de diepvries, ontdooid en kort opgewarmd in de pan)
150 gram mangoblokjes
200 gram avocadoblokjes
75 g gemengde sla (rucola, veldsla of babyspinazie doen het goed)
½ komkommer, in halve plakjes
1 rode ui of sjalot, dun gesneden (optioneel)
Handje cherrytomaatjes, gehalveerd (optioneel)
Vriesverse peterselie peterselie, grof gehakt
Handje ongezouten cashewnoten of geroosterde amandelen
Dressing (basis):
3 el olijfolie
1 el limoensap (of citroen)
1 tl honing
1 tl mosterd
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de kipreepjes kort in een pan of magnetron, zodat ze lauwwarm zijn.
Meng in een grote kom: sla, mango, avocado, komkommer, tomaat en ui.
Voeg de kipreepjes toe.
Klop de dressing los en giet over de salade.
Bestrooi met handje ongezouten cashewnoten of geroosterde amandelen.
Tips
Maak er een wrap van door de salade in tortilla’s te rollen.

