Aanbiedingen

Kip Mango Avocado Salade

Kip Mango Avocado Salade

Bij De Diepvriesspecialist laten we zien hoe je met slimme diepvriesproducten een frisse en gezonde maaltijd maakt. Deze Kip–Mango–Avocado Salade combineert sappige kipreepjes, zoete mango en romige avocado met knapperige groenten en een frisse dressing. Alles grotendeels uit de vriezer, maar toch boordevol smaak en in een handomdraai op tafel. Perfect als lichte maaltijd, snelle lunch of kleurrijk bijgerecht op een zomerse dag!

Benodigdheden

  • Grote kom om de salade in te mengen

  • Mes en snijplank voor het snijden van groenten en kruiden

  • Kleine kom of beker + garde/lepeltje voor de dressing

  • Koekenpan of magnetron om de kipreepjes kort op te warmen

  • Saladebestek of lepel om te mengen en te serveren

  • Optioneel: serveerschaal of diepe borden voor een mooie presentatie

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 g gegaarde kipreepjes (uit de diepvries, ontdooid en kort opgewarmd in de pan)

  • 150 gram mangoblokjes

  • 200 gram avocadoblokjes

  • 75 g gemengde sla (rucola, veldsla of babyspinazie doen het goed)

  • ½ komkommer, in halve plakjes

  • 1 rode ui of sjalot, dun gesneden (optioneel)

  • Handje cherrytomaatjes, gehalveerd (optioneel)

  • Vriesverse peterselie peterselie, grof gehakt

  • Handje ongezouten cashewnoten of geroosterde amandelen

Dressing (basis):

  • 3 el olijfolie

  • 1 el limoensap (of citroen)

  • 1 tl honing

  • 1 tl mosterd

  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de kipreepjes kort in een pan of magnetron, zodat ze lauwwarm zijn.

  2. Meng in een grote kom: sla, mango, avocado, komkommer, tomaat en ui.

  3. Voeg de kipreepjes toe.

  4. Klop de dressing los en giet over de salade.

  5. Bestrooi met handje ongezouten cashewnoten of geroosterde amandelen.

Tips

  • Maak er een wrap van door de salade in tortilla’s te rollen.