Veelgestelde vragen


Het volledige assortiment is te krijgen in onze eigen winkels. Bij meerdere landelijke supermarktketens is een gedeelte van ons assortiment te verkrijgen. Wilt u hierover meer informatie, neem dan contact op via het contactformulier.

Ons assortiment bevat voldoende producten die geschikt zijn van vegetariërs maar ook voor klanten die op zoek zijn naar glutenvrije, lactose vrije producten. Maar ook voor andere dieet wensen hebben we voldoende keuze in ons assortiment. De vegetarische en glutenvrije producten hebben bij ons een speciale plek in de winkels zodat u extra snel een keuze kunt maken uit dit ruime assortiment.

  • Spinazie, boerenkool, rode kool met appel zonder water opzetten; eventueel met een klontje boter opwarmen (kan ook in de magnetron).
  • Prei, snijbonen, broccoli zo uit de diepvries in kokend water opzetten; ± 10 minuten koken.
  • Champignons, paprika en uien direct uit de diepvries in de pan.
  • Knolselderij, soepgroenten en bladselderij ± 15 minuten in de soep mee laten koken.
  • Overige groenten opzetten in kokend water (± 5 -15 minuten).
  • Roerbakgroenten roerbakken in wok of koekenpan.
  • Fruit: ± 3 uur voor gebruik uit de diepvries halen. Maar natuurlijk kunt direct vanuit de vrizer gebruiken voor bij voorbeeld uw smoothies.
  • Alle groenten en fruit zijn zonder geur-, kleur-, en smaakstoffen ingevroren. Tevens zonder toevoeging van zout of kruiden, behalve rode kool met appel (suiker).
  • En wist u dat uw diepvriesgroenten en –fruit gezonder zijn dan verse groenten en fruit omdat ze meer vitamines en mineralen bevatten maar ook op het juiste moment geoogst zijn in een regio in de buurt! Lees meer.

Deze kunnen bevroren of helemaal ontdooid gefrituurd, gebakken en bereid worden. Maar voor het beste resultaat adviseren wij u om de snacks bevroren te frituren, bakken of bereiden Niet teveel tegelijk frituren. Belangrijk is dat het vet goed op temperatuur is en we adviseren u om het vet regelmatig te verversen voor het beste resultaat . Frituurt u gepaneerde producten dan eerst het product afkloppen voor het frituren.

  • Ongepaneerde vis: ± 2 uur van te voren uit de diepvrieshalen, daarna droogdeppen, eventueel kruiden toevoegen,daarna bakken.
    • Wilt u ongepaneerde vis direct vanuit de vriezer bereiden dan kunt u de vis afspoelen met koud water om het ontdooien te versnellen.
  • Gepaneerde vis: in bevroren toestand bakken of frituren (vóór frituren vis afkloppen). Bij bakken in koekenpan eerst vis goed aan één kant bakken, vervolgensomdraaien en andere kant bakken.
  • Ontdooi uw vlees of kip voor gebruik, bij voorkeur in een diep bord in de koelkast. Zo bespaart u ook nog wat energie omdat u koelkast gratis voorzien wordt van koude.
  • Om het ontdooien te versnellen kunt u het vlees of de kip in een bakje met koud water sneller laten ontdooien mits het product zo verpakt is dat er geen water bij het product kan komen.
  • Indien het vlees na bereiding helemaal gegaard is, kunt u het eventueel weer opnieuw invriezen.
  • Op de meest van onze gebakproducten kunt u op de verpakking terugvinden hoe u het product het beste kunt ontdooien
  • Staat het niet vermeld op de verpakking dan adviseren wij u om het product te ontdoen van alle verpakkingen en het product in de koelkast te laten ontdooien.
  • Wij verzoeken u in dit geval om uw naam, uw oude gegevens en uiteraard uw nieuwe gegevens aan ons door te geven via een mailtje aan info@diepvriesspecialist.nl.
  • Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen met de betreffende winkel

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring